Martinsson & Eriksson

Visby


Filer att ladda ner kostnadsfritt

WeavePoint 9 Standard

Handboken beskriver de viktigaste arbetssätten.
Referensdelen beskriver varje kommando utförligt.WeavePoint 8 Standard

Handboken
Referensdelen


WeavePoint Mini
Handledning
Referensdel

Complex Drafting 7
Handbok
Referensdel

Project Planner
Handledning - gäller både Standard och MiniTangentvävstol och WeavePoint
Med WeavePoint version 9 kom nya funktioner som underlättar för dem som använder tangentvävstolar. Nya inställningar för hur tangenterna är kopplade till skaften. En helt ny meny – Väva – där man kan läsa av hur tangenterna skiftas inslag för inslag.

Inför Vävdagarna i Glimåkra 2023 gjorde vi en beskrivning hur man använder WeavePoint tillsammans med en tangentvävstol.Adventskalendern 2020
Om man kombinerar en bindning med två eller flera färger uppstår ett mönster, som till sitt utseende skiljer sig från både bindning och färgordning. Mönstringen är nästan helt beroende av kontrasten ljust/mörkt. Kulören har inte så stor betydelse.

2020 gjorde vi en adventskalender som vi sedan tryckte som en affisch. Den är slutsåld och vi kommer inte att trycka den igen. Nu lägger vi upp den till att användas fritt för eget bruk.
Den är i A3, men går också att skriva ut som A4.

I Självstudiekursen Avsnitt 3 beskrivs hur färgeffekter konstrueras med WeavePoint.Självstudiekurs - Bindningslära med WeavePoint
Idén är att studera bindningar med hjälp av vävprogrammet WeavePoint. Samtidigt som man går igenom delar av bindningsläran lär man sig också att hantera programmet.

Artiklar och beskrivningar
På hemsidan finns ett kompletterande material för alla programmen. En del handlar mer om olika bindningar, andra hur ett visst kommando kan används. Artikelsamlingen har till stor del vuxit fram genom frågor från vävare. Artiklarna ska vi med tiden gå igenom och uppdatera.


Rättelse och ändring i häftet Kypert med WeavePoint, utgåva 1
Rättelse övningsuppgift i häftet Dubbelväv med WeavePoint, utgåva 1


© Martinsson & Eriksson 2023