Martinsson & Eriksson

Visby

 
 

Startsida

 

WeavePoint

Priser

Demo

 

Kurser

 

Artiklar och beskrivningar

 

Produktioner

 

Filer att ladda ner

 

Om företaget

 

Kontakt

 

Om bilderna

 

Textilverkstad

 

Vår bloggOm företaget


Martinsson & Eriksson HB är Åsa Martinsson och Martin Eriksson. Vi bor i Visby innerstad.


Åsa hade i många år intresserat sig för äldre mönstervävda textilier och ritade bindningar för att förstå hur de var uppbyggda. Genom WeavePoint kom hon i kontakt med Bjørn Myhre och i samarbete dem emellan kom Complex Drafting till.


När Bjørn Myhre 1998 gav ut WeavePoint i Windows-version blev vi återförsäljare i Sverige och startade Martinsson & Eriksson HB. Från år 2001 blev vi ensamma om att sälja i Sverige. Ett år tidigare hade vi fått uppdraget att sköta försäljningen även i Danmark.


Åsa Martinsson har mästarbrev i handvävning och har arbetat drygt 30 år med att formge och tillverka kyrkotextil. Mer och mer har hon kommit att intressera sig för medeltida textil. Hon utvecklar handböcker, kursmaterial och tar hand om programsupporten.


Martin Eriksson svarar för administrationen och formgivningen av handböckerna. Han hade före pensioneringen prästtjänst i Visby.


Tillsammans har vi översatt WeavePoint-programmen till svenska. Åsa har en fortlöpande kontakt med Bjørn Myhre om programutvecklingen.


2012 inkorporerades den del av Åsas verksamhet, textilverkstaden, som rör de medeltida textilierna i Martinsson & Eriksson.


Om hemsidan

Formgivning och underhåll: Åsa

Texter och bilder: Åsa och Martin

Teknisk support: Martin Beijer


Våra andra hemsidor

Bloggen Naama. Vävning och medeltid.

Textilverkstad. Vävning i medeltidsliv och nutidsliv.

Kyrkotextil. Hemsida om kyrkotextil.© Martinsson & Eriksson 2003 - 2019
Organisationsnummer 969648-7439